Karaman Hafız İmam Hatip Ortaokulu

WEB https://karamanhafiziho.meb.k12.tr
Adres : Cumhuriyet Mahallesi 664. Sokak No 14 Merkez/KARAMAN
VİZYON : Nitelikli ve dürüst bir eğitimle, vatana ve millete hayırlı bir nesil, yenilikçi, üretken ve mutlu bireyler ve dünya-ahiret işlerine dengeli davranan bireyler yetiştirme.
MİSYON : Bakanlığımızın yaptığı yeni stratejik plan gibi güzel çalışmalar sayesinde okumuza gelecek olan öğrencilerin sayısının artırmayı, erkek öğrencilerle başlanılan eğitime kız öğrencileri de eklemeyi, okulumuzu bulunduğumuz ilde değerli kılmayı ve öğrencilerimizin tamamının hafız olarak eğitimlerine devam etmelerini amaçlıyoruz. Gelecek yıllarda okulumuz öğrencilerini devlet ve devlete fayda sağlayacak kademelerde vatanı için içten ve samimi çalışan bireyler olmalarını murâd ediyoruz. Okulumuzda uygulanan hafızlık eğitimi ve akademik başarıyı destekleme programının gereği olarak öğrencilerimizi hayata tam hazır bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Dini eğitim ile birlikte verilen fenni ilimler sayesin de hayata her yönden bakan ve aslını unutmadan hayatına devam eden öğrenciler yetiştiriyoruz. Bunun yanında okulumuz öğrencilerini; ilgi ve yeteneklerini geliştirerek onları hayata ve üst öğrenime hazırlamak, haklarını kullanma, başkalarının haklarına saygı duyma, görevini yapma ve sorumluluk yüklenebilen birey olma bilincini kazandırmak, millî ve evrensel kültür değerlerini tanımalarını, kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye olumlu katkılar yapan, kendisi, ailesi ve çevresi ile barışık, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çalışan, hoşgörülü ve paylaşmayı bilen, dürüst, erdemli, iyi ve mutlu yurttaşlar olarak yetiştirmektir.
BAŞARILAR : 25.12.2018 yılı Kur´ân-ı Kerim-i Güzel Okuma birincimiz.

Saatler : 07:30 DERS BAŞLANGICI 16:40 DERS BİTİMİ
Yabancı Dil : ARAPÇA VE İNGİLİZCE
Isınma : DOĞALGAZ
Servis : EVLERİ UZAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE ÖZEL SERVİSLERLE HİZMET ETMEKTEYİZ.
Ulaşım : ŞEHİR İÇİ ÖZEL DOLMUŞLAR VE BELEDİYE OTOBÜSLERİ
Yerleşim Yeri : CUMHURİYET MAHALLESİ, 664. SOKAK NO:14
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : OKULUMUZ MERKEZDEDİR (POLİSEVİ ARKASI).
Kontenjan Bilgileri : 60
Sportif Etkinlikler : MASA TENİSİ, LANGIRT, VİDEO OYUNLARI, FUTBOL, VOLEYBOL, BASKETBOL, SATRANÇ
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : HAFIZLIK İLE BİRLİKTE AKADEMİK BAŞARIYI DESTEKLEME PROJESİ UYGULANMAKTADIR.